EnergyTours voor veehouders

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 27-11-2012

Bericht

'Besparen en innoveren met Energie.' Dat is het thema van de EnergyTours Veehouderij die op 29 november en 4 december worden gehouden. Aanmelden voor beide data is nog steeds mogelijk.

De EnergyTours bestaan uit een bustour met excursies, die op een interactieve manier worden ingevuld. Dit jaar gaat de aandacht uit naar kostenbesparing. Vooral op energiekosten is in veel gevallen een substantiële besparing te realiseren.

De excursies van de EnergyTours gaan naar bedrijven die net dat stapje extra hebben gezet en dit graag willen delen met sectorgenoten. 

Op 29 december wordt een EnergyTour Veehouderij gehouden in Sterksel en omgeving. De start is om 10 uur bij het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel. Tijdens deze tour komen de volgende technieken aan bod: Zon PV, energiebesparing, mestrobot, monovergisting, vervanging WKK, varkenstoilet, hergebruik warmte, luchtconditionering, precisielandbouw, energiegewassen. Na het VIC Sterksel worden achtereenvolgens het melkveebedrijf van de familie Van der Aa in Steensel bezocht en het vleeskuikenhouderijbedrijf van de familie Van Lith in Neerkant.

Ruurlo 
Op 4 december wordt een EnergyTour Veehouderij gehouden in Ruurlo en omgeving. De dag begint met een presentatie over het LTO AgroConvenant. 's Middags volgt een bezoek aan het bedrijf van familie Grefte in Hengevelde. De familie heeft een vleeskuikenhouderij waar 60 procent energiebesparing wordt gerealiseerd, onder andere door hergebruik van warmte (Terra Sea), warmte/koude-opslag, een warmtepomp en conditionering van lucht. Vervolgens rijdt de bus naar familie Borgman in Vierakker, die energie bespaart door middel van zonnepanelen en redox batterijen.

Projecten LTO Noord, ZLTO Advies, Wageningen UR Livestock Research, Accres (onderdeel van Wageningen UR) en Arvalis organiseren gezamenlijk de Energy Tours. Aanmelden kan via EnergyTours.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!