Kamp maakt investeringen biomassa simpeler

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 18-04-2013
  • Auteur Gertjan van der Wal ()

Bericht

Het wordt makkelijker voor bedrijven om te investeren in economische activiteiten die biomassa als grondstof voor chemische producten, materialen en energie gebruiken.

Het kabinet pakt daarvoor 24 belemmeringen in wet- en regelgeving rond de 'Biobased Economy' aan. Dat schrijft minister Henk Kamp (EZ) aan de Tweede Kamer.

'We willen naar een duurzame economie, dan is het goed dat ondernemers die daar speciaal in investeren, een duwtje in de rug krijgen.'

Kosten en gedoe 
Knellende regels wegnemen zorgt volgens de bewindsman voor minder kosten en gedoe en levert meer tijd op om te ondernemen. 'Dat is goed voor de economie en levert banen en inkomsten op.'

Voortaan kunnen bijvoorbeeld tachtig nieuwe afvalsoorten als grondstof worden gebruikt voor vergisting voor energieopwekking, zoals groente- en aardappelresten.

Snoeihout 
Ook is het niet meer nodig om een vergunning aan te vragen voor het opslaan van grote hoeveelheden snoeihout. Dat scheelt ondernemers tijd en geld. Groen gas van kleine producenten kan voortaan meedoen met de aanvraag voor duurzame energiesubsidies.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!