• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Agrarisch»
  • Varkenshouders positief over supplementen in drinkwater

Varkenshouders positief over supplementen in drinkwater

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 30-10-2012

Bericht

Eén op de vijf varkenshouders gebruikt voedingssupplementen via het drinkwater. Ongeveer 70 procent van de varkenshouders gebruikt de supplementen wanneer er ziektes opkomen of stress is geconstateerd. 30 procent voegt altijd voedingssupplementen aan het drinkwater toe.

Zuren

Veruit de meeste varkenshouders voegen zuren toe, gevolgd door mineralen en vitaminen. Pro- en prebiotica worden nauwelijks toegepast.

Voorwaarden

De drie belangrijkste voorwaarden voor het gebruik van voedingssupplementen in het drinkwater zijn volgens de varkenshouders:

1) Geen vervuiling in het drinkwater

2) Goede oplosbaarheid

3) Verbetering van de gezondheid.

Voer of drinkwater

Van alle ondervraagden is iets minder dan de helft van mening dat voedingssupplementen alleen via het voer toegediend moeten worden. Ongeveer één op de twee heeft hierover een andere mening en zegt dat het tevens aan het drinkwater kan worden toegevoegd.

Marktonderzoek

In opdracht van Kanters Special Products heeft agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen een marktonderzoek uitgevoerd om het gebruik van voedingssupplementen via het drinkwater in de varkenshouderij in kaart te brengen. Het marktonderzoek werd in december 2011 uitgevoerd onder 300 varkenshouders.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!