Veel tuinders vragen energiesubsidie aan

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 20-01-2013
  • Auteur Koen van Wijk ()

Bericht

De Dienst Regelingen van het ministerie van EZ heeft van 160 glastuinders een aanvraag gekregen voor de regeling Investeringen in Energiebesparing (IRE). 

Dit aantal is hoger dan het subsidieloket had verwacht, gezien de huidige economische omstandigheden. In het algemeen is er veel interesse voor de subsidie. 

De meeste aanvragen zijn binnengekomen voor investeringen in een eerste energiebesparend scherm, een tweede energiebesparend scherm, de verticale ventilatoren en de aansluiting op een energie- of CO2-netwerk.

Loting 
Voor de IRE is in 2012 3 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit is niet voldoende om alle aanvragen die aan de voorwaarden voldoen, goed te keuren. Daarom heeft een notaris de aanvragen via een loting gerangschikt. 

De uitslag hiervan bepaalt de volgorde van afhandeling. Zodra de 3 miljoen euro is bereikt, stopt de beoordeling van de overgebleven aanvragen. Uiterlijk 8 februari 2013 ontvangen subsidieaanvragers een beslissing. Is deze positief, dan kan de ondernemer beginnen met het uitvoeren van de investeringen. 

Maximum 
De subsidie bedraagt maximaal 25 procent vergoeding van de kosten die onder de subsidie vallen. De subsidie kon van 12 oktober 2012 tot en met 9 november 2012 worden aangevraagd. 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!