• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Hout»
  • Bouw en Hout Conventant uitgebreid

Bouw en Hout Conventant uitgebreid

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 10-09-2013

Bericht

Met de ondertekening door Van Wijnen Groep hebben zich inmiddels weer zes grote Nederlandse bedrijven aangesloten bij het Bouw en Hout Convenant van FSC Nederland. Van Den Berg Hardhout, GWW Houtimport, Tuindeco international, Aannemersbedrijf van Zoelen en De Klerk tekenden deze zomer.

Het Bouw en Hout Convenant bestaat nu uit een groep van vijftien bouw- en houtbedrijven. Het doel is om nog uitsluitend duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten. De convenantpartners nemen daadwerkelijk stappen en spreken elkaar aan op hun ambitie. De deelnemers gaan hiermee bewust een stap verder dan de Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan.

Koplopers

'Deze koplopers vinden toepassing van gecertificeerd duurzaam hout vanzelfsprekend,' zegt directeur Liesbeth Gort van FSC Nederland. 'En zo moet het zijn, willen we onze bossen wereldwijd nu én in de toekomst behouden. De verklaring staat open voor ondertekening door alle belanghebbenden in de bouw- en houtsector die willen bijdragen aan deze ambitie.

Kick-off

Op maandag 23 september is de kick-off meeting van het convenant. Dan maken de deelnemers kennis met elkaar en spreken ze onder meer over de uitvoering van het convenant. Op het programma staan presentaties, kennisuitwisseling, een open discussie en het maken van plannen voor de vervolgstappen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!