AJK bestelt mega werpstraalmachine bij Hevami

hev

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 12-12-2011

Bericht

AJK uit het Belgische Bocholt heeft onlangs een mega werpstraalmachine aangekocht bij Hevami oppervlaktetechniek uit Veghel. De mega rollenbaan werpstraalmachine van het Duitse fabricaat Rump is bedoeld om containers, kippers en afvalpersen geheel automatisch te stralen.De machine van Hevami is geschikt voor producten met een maximale afmeting van 3,1x3,1x10 meter (bxhxl). De rollenbaan werpstraalmachine heeft een totale lengte van circa 45 meter en een maximale hoogte (vanaf vloerniveau) van bijna 11 meter, waarbij de machine ook nog circa 3 meter de bodem in gaat.

 

Werpwielen

De machine beschikt in totaal over een zestien werpwielen van 11 kW die gezamenlijk 2400 kg/min. aan straalmiddel afwerpen. Omdat AJK een grote diversiteit aan containers, kippers en afvalpersen bouwt, die verschillend aangestraald moeten worden, zijn alle werpwielen frequentiegeregeld uitgevoerd, zodat men de juiste afwerpsnelheid vast kan leggen voor de verschillende producten.

 

Op dit moment worden bij AJK de producten nog geheel handmatig gestraald, wat zeer arbeidsintensief is en tijdrovend, waardoor het stralen de laatste jaren een steeds grotere bottleneck werd. Daarnaast zijn de energiekosten bij het handmatig stralen vele malen hoger in vergelijking tot een werpstraalmachine.

 

Doorlooptijd omlaag

Zo kan een werpstraalmachine bij een gelijke hoeveelheid stroomverbruik circa dertig keer zoveel straalmiddel afwerpen in dezelfde tijd, zodat hiermee de doorlooptijd drastisch verlaagd wordt. Gezien de alsmaar toenemende omzetontwikkeling bij AJK bleef geen andere keuze over dan te investeren in een werpstraalmachine.

 

De nieuwe Rump wordt in juli 2012 in gebruik genomen, zodat deze tijdig gereed is voor het 50-jarig jubileum van het bedrijf.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!