• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Industrie»
  • Groeiperspectieven NL industrie centraal tijdens Industriepoort

Groeiperspectieven NL industrie centraal tijdens Industriepoort

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 18-02-2013

Bericht

Op woensdag 27 februari 2013 spreken minister van Economische Zaken Henk Kamp en president en CEO van Vanderlande Industries BV, Michiel Peters, over de groeiperspectieven van de Nederlandse industrie. Zij doen dat tijdens Industriepoort, dat traditiegetrouw in perscentrum Nieuwspoort wordt gehouden.

Het kabinet wil Nederland sterker uit de crisis laten komen, stelden VVD en PvdA in het regeerakkoord. De partijen willen dat in de komende jaren de Nederlandse top 5-positie van meest concurrerende landen wordt verankerd en versterkt. Hiervoor wil het kabinet de innovatiekracht van bedrijven, kennisinstellingen en overheid richten op de transitie naar een duurzame economie en groene groei, mede met het oog op de versterking van het concurrentievermogen van onze economie. Minister Kamp is positief gestemd: "Niet omdat 2013 al een goed jaar wordt, wél omdat vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd is. Het is waar dat we kampen met economische krimp, maar het is ook waar dat we de power hebben om dat weer in groei om te zetten," zei hij tegen het AD.

Het beleid van het kabinet is gericht op economische groei en de minister van Economische Zaken maakt zich hier terecht hard voor. Welke bijdrage gaat hij leveren en wat vraagt hij aan de industrie? Tijdens Industriepoort zal minister Kamp zijn visie geven op de groeiperspectieven van de Nederlandse industrie. Hoe gaat de overheid bijdragen aan het vergroten van het verdienvermogen van Nederland? Welke kansen moeten we benutten om onze concurrentiekracht te vergroten? Michiel Peters, president en CEO van Vanderlande Industries BV, zal aansluitend zijn visie geven op de groeiperspectieven van de Nederlandse industrie. Waaraan moet de overheid prioriteit geven? En: Hoe kijken ondernemers vooruit op 2013?

Over Industriepoort

Industriepoort is een initiatief van een zestal industriewoordvoerders uit de Tweede Kamer en twaalf overkoepelende brancheorganisaties waaronder FME. Industriepoort is in 2004 opgericht vanuit de gedachte dat de Nederlandse industrie een groot maatschappelijk belang vertegenwoordigt en daarom een eigen platform verdient. Vertegenwoordigers van de industrie kunnen tijdens Industriepoort van gedachten wisselen en discussiëren over zaken die de industrie raken. Daarnaast heeft Industriepoort een netwerkfunctie. De Poort is bedoeld voor bestuurders en directieleden van ondernemingen in de technologische industrie, branche- en sectororganisaties, politici en ambtenaren. De Kamerleden die Industriepoort dragen zijn: Michiel van Veen (VVD), Jan Vos (PvdA), Agnes Mulder (CDA), Sharon Gesthuizen (SP), Carola Schouten (ChristenUnie) en Kees Verhoeven (D66).

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!