Hanegraaf van Toolmakers: ''Altijd open''

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 07-01-2013

Bericht

“Wij zijn een echte spoedfabriek”. Directeur Cuno Hanegraaf van Toolmakers uit Rosmalen: “Wij weten aan het begin van de dag niet waarmee we zullen eindigen.” Het lijkt een onrustige tak van sport, waar altijd sprake is van tijdsdruk, maar voor Toolmakers is het de manier om zich te onderscheiden in de markt.

“Omdat ik klanten op elk moment snel uit de brand kan helpen ben ik minder gevoelig voor economische schommelingen en kan ik als toeleverancier van bescheiden omvang toch in de eerste lijn acteren.” Zodra Hanegraaf en zijn mensen een idee hebben om wat voor soort product het gaat wordt het benodigde materiaal opgehaald en kan de productie beginnen.''

 

Altijd open

Om bij calamiteiten en spoedklussen in te kunnen springen is Toolmakers standaard zes dagen in de week in bedrijf. Ook tijdens de vakantieperiode en tussen kerst en oud en nieuw gaan de deuren niet volledig dicht. Als het nodig is wordt er desnoods ook een zondag of een feestdag opgeofferd om een klant ter wille te zijn. “We zijn in feite altijd open en onze klanten weten dat.”

 

Cowboys

In tegenstelling tot elders binnen de metaalindustrie is een zo hoog mogelijke graad van automatisering bij een bedrijf als Toolmakers niet aan de orde. Dus geen robots, geen palletmagazijnen en geen 24/7-productie. “Dan zou ik in de fuik lopen van grote orders en de prijsdruk die daar speelt. Wij zijn meer een soort cowboys die jagen op alles wat beweegt, onze kracht ligt juist in zo kort mogelijke levertijden.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!