High Tech NL gaat stevige vuist maken

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 22-12-2012

Bericht

Eindhoven/Zoetermeer - High Tech NL gaat op 1 januari 2013 van start. Deze nieuwe vereniging heeft als doel de internationale concurrentiekracht van de Nederlandse hightechsector te versterken door de krachten te bundelen. De vereniging High Tech NL ontstaat uit een fusie tussen Point-One en High Tech Systems Platform (HTSP). Henk Scheepers wordt voorzitter van de vereniging High Tech NL. High Tech NL is een van de eerste partners van de stichting Holland High Tech. Holland High Tech sluit zich aan bij FME.

 

Holland High Tech

High Tech NL is een van de eerste partners van de stichting Holland High Tech. Holland High Tech wil de internationale concurrentiekracht van de sector versterken, heeft forse groeiambities en wil de export van de sector meer dan verdubbelen van € 32 miljard in 2009 tot € 77 miljard in 2020. Om deze ambitie te verwezenlijken is gekozen voor krachtenbundeling van de binnen de sector HTSM actieve organisaties in één stichting. Als Holland High Tech kan de gezamenlijke Nederlandse HTSM-sector zich profileren als mondiale ‘high tech-speler’ en Nederland als ‘the place to be’ voor bedrijven, kenniswerkers, onderzoeksinstellingen en studenten. Ook stelt deze krachtenbundeling de sector in staat de kansen die opkomende markten bieden, beter te benutten. Amandus Lundqvist, de huidige voorzitter van Point-One en HTSP en vanaf 1 januari voorzitter van Holland High Tech: “Door een duidelijke en krachtig georganiseerde achterban kunnen we gezamenlijke ambities sneller realiseren en kunnen we een stevigere vuist maken.”

 

Gezamenlijk programma

De activiteiten van Holland High Tech zijn gebundeld in vier programmalijnen:

  1. Innovatie: gezamenlijke uitvoering van R&D-activiteiten en groei van het mkb
  2. Human Capital: meer en betere technici beschikbaar voor de technologische industrie
  3. Versterken van de toeleverketen
  4. Holland High Tech-branding in binnen- en buitenland

De stichting gaat het gezamenlijke programma voor de HTSM-sector uitvoeren. Holland High Tech wordt ondergebracht bij FME. De vier specifieke programmalijnen van Holland High Tech sluiten aan op de bredere missie van FME. Bovendien heeft FME de kennis en expertise in huis om de stichting te kunnen ondersteunen.

 

Uitbouwen van Holland High Tech

Binnen de topsector HTSM is een groot aantal organisaties actief. Daarom hebben de afgelopen maanden gesprekken plaatsgevonden met beoogde Holland High Tech partners als AutomotiveNL, Business Cluster Semiconductors, Lucht- en Ruimtevaart Nederland en Brainport Industries. Overige partijen die geïnteresseerd zijn in partnerschap kunnen contact opnemen met Holland High Tech.

 

Noot voor de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: 

 

Over FME

De Vereniging FME-CWM is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De bedrijvigheid in de sector betreft engineering, productie, handel, industrieel onderhoud en industriële automatisering. Bij FME zijn 2.500 lidondernemingen (metaal, kunststof, elektronica en elektrotechniek) met 225.000 vaste medewerkers aangesloten. De totale omzet van de leden is ruim 60 miljard euro. Daarvan wordt 60 procent in het buitenland behaald. FME behartigt de belangen van de lidbedrijven (nationaal en internationaal) en verleent hen diensten op sociaal, economisch en technisch gebied. Bij FME zijn 120 brancheorganisaties aangesloten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!