• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Industrie»
  • Innovatieregeling voor betere aansluiting mkb op topsectoren

Innovatieregeling voor betere aansluiting mkb op topsectoren

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 22-03-2013

Bericht

Vandaag heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt dat het mkb vanaf half mei gebruik kan maken van een nieuwe innovatieregeling. Met de MIT-regeling (‘MKB Innovatiestimulering Topsectoren’) moet het innovatieve mkb nóg meer aansluiten op de topsectoren. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Om als exporteur aantrekkelijk te blijven, moet je innovatiekampioen zijn. Innoveren doe je niet alleen. Het is daarom cruciaal dat de overheid extra middelen inzet om het innovatieve mkb daarbij te ondersteunen. De toekomst moet uitwijzen of het budget van 22 miljoen euro voldoende is, maar dit is in elk geval een concrete stap.”

Het kabinet heeft met het topsectorenbeleid gekozen voor het versterken van de concurrentiekracht van die sectoren waar Nederland wereldwijd uitblinkt. Iedereen is het erover eens dat de betrokkenheid van het mkb bij de topsectoren van groot belang is. De MIT-regeling voorziet in een keuzemenu waarin meerdere instrumenten worden aangeboden. De nieuwe regeling biedt elke topsector de mogelijkheid om zelf te kiezen welk instrument voor het mkb wordt ingezet. Zo kan er subsidie naar technische haalbaarheidsstudies, het beantwoorden van een vraag door een kennisinstelling of naar R&D-samenwerkingsprojecten.

Deze regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL. De topsector HTSM maakte vandaag bekend dat het kennisvouchers ter beschikking gaat stellen en verder investeert in R&D-samenwerkingsprojecten en netwerkactiviteiten. Het ministerie van EZ stelt voor dit jaar vier miljoen euro beschikbaar. Binnenkort maken ook de andere topsectoren de plannen bekend.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!