Kick Off meeting Techniekpact Twente

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 26-05-2013

Bericht

Onder het motto 'Van plan naar doen' vindt op 6 juni 2013 de Kick Off meeting van het Techniekpact Twente plaats. U maakt kennis met de projecten en u kunt aangeven in welke projecten u actief wilt participeren.

Arbeidsmarktonderzoek voorspelt dat er over enkele jaren grote tekorten aan gekwalificeerde medewerkers in de high tech bedrijven zijn. Op 13 mei 2013 ondertekenden het kabinet, de sociale partners, vertegenwoordigers van de regio's en onderwijsorganisaties het zogenaamde landelijke Techniepact. Ook FME is medeondertekenaar van dit pact dat tal van maatregelen bevat om te voorkomen dat het dreigende tekort ook daadwerkelijk gaat optreden.

 

Projecten

Tijdens de Kick Off meeting op 6 juni wordt een toelichting gegeven op de diverse initiatieven in de Twentse regio die geresulteerd hebben in een 'Doe Agenda'. Op deze agenda staan 15 concrete projecten die betrekking hebben op:

  • vergroten instroom, verbeteren kwaliteit techniekonderwijs
  • vernieuwd werkgeverschap
  • vacatures high tech vervullen
  • internationale kenniswerkers en retentiebeleid
  • Twente als high tech regio

Een korte beschrijving van alle projecten is vanaf 1 juni te lezen op de website: techpacttwente.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de Kick Off meeting.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!