Maakindustrie koploper in MKB Innovatie Top 100

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 22-05-2013

Bericht

Met 23 vermeldingen voert de maakindustrie de boventoon in de MKB Innovatie Top 100. Op 12 juni worden voor de achtste keer de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland gepresenteerd. Vorig jaar was de sector industrie goed voor 18 noteringen.

In het Parktheater in Eindhoven maakt cabaretier Dolf Jansen op 12 juni samen met de juryvoorzitter en groene premier in het Kabinet van Vernieuwing, Ruud Koornstra bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland mogen rekenen. Ook wordt de Mercedes-Benz Blue Efficiency Award uitgereikt aan díe ondernemer die de beste innovatie presenteert op het gebied van duurzaamheid en een duidelijke link heeft met mobiliteit.

Maakindustrie koploper
De MKB Innovatie Top 100 is een initiatief van het Syntens Innovatiecentrum en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz en NRC Handelsblad. Er hebben zich 350 innovatieve ondernemers ingeschreven voor deze editie en dat is ruim 15% meer dan vorig jaar. De meeste voordrachten zijn afkomstig uit de maakindustrie, gevolgd door de sector ICT, de creatieve sector en de bouw.

Deskundige jury
Een deskundige jury stelde de ranking van de MKB Innovatie Top 100 vast en beoordeelde de nominaties op basis van de volgende criteria: originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie.

Meest onderscheidend
Welke innovatieve onderneming mag zich dit jaar de winnaar noemen? Ojah uit Ochten, Dacom uit Emmen, Synbra Technology uit Etten-Leur, Agis Automatisering uit Harmelen, NormTEQ uit Hengelo, Mampaey Offshore Industries uit Dordrecht en het Bornse timmerbedrijf Vanderlinden waren de winnaars van afgelopen jaren. De producten van deze ondernemers behoorden tot de meest onderscheidende initiatieven op het gebied van innovatie. En daarom veroverden zij de eerste plaatsen van de MKB Innovatie Top 100.

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. Zij maken het verschil in de crisis en kunnen de economie aanjagen met vernieuwingen. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn vanaf 13 juni te vinden op www.syntens.nl/innovatietop100.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!