Michaël van Straalen nieuwe voorzitter SBB

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 07-01-2013

Bericht

Michaël van Straalen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, is met ingang van 1 januari 2013 gedurende één jaar voorzitter van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hij vervult die functie namens de in SBB samenwerkende werkgevers- en werknemersorganisaties, en het mbo.

In SBB, op 1 januari 2012 opgericht, werken het middelbaar beroepsonderwijs en het georganiseerde bedrijfsleven op basis van gelijkwaardigheid op vier belangrijke thema’s met elkaar samen: doelmatigheid, examinering, kwalificering en bpv. Van Straalen is gelukkig met de samenwerking. “De interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven was voorheen soms moeizaam. Nu dragen we samen op belangrijke onderwerpen die raken aan de positie van het bedrijfsleven de verantwoordelijkheid voor het beroepsonderwijs. Dat heeft de onderlinge relatie sterk verbeterd.”
Van Straalen is de opvolger van Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad, die SBB in het eerste jaar van haar bestaan heeft geleid. Vanwege het wisselend voorzitterschap zal Van Zijl in 2014 weer voorzitter zijn.

De nieuwe SBB-voorzitter ziet het mede in het licht van het regeerakkoord als zijn missie het komende jaar om de taken van SBB wettelijk verankerd te krijgen in de Wet Educatie Beroepsonderwijs. “SBB is sterk neergezet en wordt breed gedragen door zowel onderwijs als bedrijfsleven. Ik zet daarbij in op het wettelijk regelen van de sectorale afstemming.”

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!