• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Industrie»
  • Nieuwe robotbesturing centraal bij Valk Welding op Welding Week

Nieuwe robotbesturing centraal bij Valk Welding op Welding Week

G3 TP aan lasrobot

Kenmerken

Bericht

Valk Welding, total solutions provider op het gebied van lasrobots, zal tijdens de Welding Week de nieuwe Panasonic G3 robotbesturing introduceren. Belangrijkste kenmerk van deze nieuwe besturing voor de Panasonic lasrobots is de ontwikkeling van G3 Weld Navigation software en het Active Wire lasproces.

Met de baanbrekende G3 Weld Navigation software zorgt Panasonic voor een vergaande vereenvoudiging en versnelling van het programmeertraject van haar TAWERS lasrobots. De software bepaalt aan de hand van de opgegeven materiaalsoort, –dikte en gewenste type verbinding, zelf de juiste parameterinstellingen voor stroomsterkte, voltage en lassnelheid. Tevens wordt een advies getoond voor de juiste toortshoek en “offset” van het TCP om een perfecte lasnaad te verkrijgen. Daarmee is het niet langer meer nodig om voor ieder programma voor de lasrobot alle lasparameters in te stellen of gebruik te maken van tabellen. Daarmee voegt Panasonic een nieuwe dimensie toe aan het programmeren en de inzet van robots in het lasproces. G3 Weld Navigation is een standaard functie in de nieuwe Panasonic G3 robotbesturing.

Zelfs medewerkers , zonder dat specifieke lastechnische kennis kunnen met G3 Weld Navigation op een teach pendant of op een pc, op een eenvoudige manier een programma voor een Panasonic lasrobot maken. Daarmee past G3 Weld Navigation perfect binnen het Easy Programming concept van Valk Welding, waarmee de lasrobotintegrator een oplossing biedt voor het krimpende aanbod van vakmensen met lastechnische ervaring..

Met de nieuwe zeer krachtige G3 robotbesturing introduceert Panasonic eveneens het Active Wire lasproces. Bij Active Wire wordt de lasdraad ook actief achterwaarts gestuurd waardoor een 80% lager spatgedrag tijdens het lasproces kan worden bereikt. Dit levert optimale lasresultaten met name bij dunwandig staal en RVS. Tijdens de Welding Week toont Valk Welding de toepassing van Active Wire bij het stomp lassen van 0,6 mm staal en RVS plaatjes.

Valk Welding
Welding Week 2011- Antwerpen
stand 4210
Tel +31 (0)78 6917011

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!