• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Metaal»
  • MetaalExpo: Netwerken en kennis overdragen

MetaalExpo: Netwerken en kennis overdragen

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 27-02-2013

Bericht

Op 5, 6 en 7 maart wordt in de Brabanthallen in Den Bosch de eerste editie gehouden van het duo-evenement MetaalExpo en het Nationaal Metaal Congres. Bezoekers krijgen hier in één dag antwoord op de vraag hoe je in Nederland winstgevend kleine series kunt produceren.

Experts van internationale kenniscentra, ondernemers uit de metaalindustrie en leveranciers van hoogwaardige technologie en services reiken de bezoekers kennis, ervaringen en praktische oplossingen aan.
De vakbeurs en het congres worden georganiseerd door VNU Exhibitions, samen met de Federatie Productie Technologie (FPT) en Vereniging van Importeurs van Machines en Gereedschappen (VIMAG). Dat zijn dezelfde partijen die iedere twee jaar tekenen voor de Techni-Show in Utrecht. De MetaalExpo is een relatiebeurs, die afwisselend met de Techni-Show in oneven jaren plaatsvindt. “De Techni-Show is een machinebeurs”, zegt MetaalExpo-projectmanager Martijn Becker. “Dat is de MetaalExpo niet. Hier ligt het accent meer op netwerken en kennisoverdracht.” 
Het Nationaal Metaal Congres is een nieuw initiatief van de FPT. Door beide evenementen te linken aan het thema ‘Winst maken met kleine series’, krijgt de bezoeker een compleet overzicht: kennis en oplossingen.

Open karakter
Door de modulaire opzet van het Nationaal Metaal Congres heeft de bezoeker alle tijd en ruimte om de MetaalExpo te bezoeken. Hier zullen zich zo’n 140 exposanten presenteren. Zij staan deels in de foyer van de congreshal 1931 van de Brabanthallen, deels in de aangrenzende hal. De meeste exposanten zullen vooral voorbeelden tonen van producten die hun klanten winstgevend in kleine series produceren. Anderen zullen ook machines tonen. Door de unieke standbouw, met glazen afscheidingswanden tussen de stands die niet tot aan het gangpad doorlopen, krijgt MetaalExpo een heel open karakter. De doelgroep van zowel het congres als de beurs zijn strategische beslissers binnen de maakindustrie: directeur-eigenaren, afdelingshoofden en projectleiders.
Martijn Becker rekent op zo’n 2200 bezoekers per dag, in totaal dus 6600. “Natuurlijk is het bij zo’n eerste keer altijd afwachten wat het wordt. Maar we hebben een interessant deelnemersveld op de MetaalExpo en een heel mooi congresprogramma.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!