• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Metaal»
  • Nieuwe richtunit op Jörg afwikkelautomaat

Nieuwe richtunit op Jörg afwikkelautomaat

4922- LR

Kenmerken

Bericht

De afwikkel automaat van JÖRG Machines BV te Dodewaard heeft een grondige upgrade ondergaan. Naast enkele technische verbeteringen, waaronder een hogere invoersnelheid, zijn er nu verschillende opties toegevoegd. De automaat – Jörg 4922 – voorziet in een behoefte voor bedrijven die snel en efficiënt stukken plaat van vaste of variabele lengte willen knippen van de rol.

 

Compacte machine

De doordachte bouwwijze van deze machine maakt dat het een compact geheel is en weinig plaats inneemt in de werkplaats. In de besturing kunnen vier regels met aantal en kniplengte ingegeven worden. De machine verwerkt vervolgens de verlangde productie, waarbij de plaat afgerold, gestrekt en geknipt wordt.

 

Richten

Naar behoefte van enkele klanten is er nu ook een richtunit met walsrollen beschikbaar om de plaat volledig vlak te maken. De zes rollen, waarvan twee met rubber bekleed, zijn eenvoudig parallel verstelbaar, om de gewenste vlakheid te bewerkstelligen.

 

Variabele rolbreedte

Een andere optie is de verstelbare invoer voor rollen van verschillende breedtes. Indien vaak producten van gelijke breedte vervaardigd worden, kan het lonend zijn om rollen metaal van die breedte in te kopen. Een bekend voorbeeld zijn de dakgoten, waarvoor zink van 55 – 60 cm breed gebruikt word. Eén zijde is voorzien van een vaste geleider en de andere geleider kan met handwiel op maat gezet worden.

 

Slitten

Met behulp van slitmessen kunnen rollen metaal in de afrolrichting op breedte geknipt worden. Vooral efficiënt, wanneer met vaste rolbreedtes gewerkt wordt en er producten van variabel breedte nodig zijn.

 

METAVAK

Op de Metavak in Gorinchem zal Jörg Machines aanwezig zijn en ook deze machine demonstreren. Daarnaast kan kennis gemaakt worden met een Cidan CNC zetbank en diverse andere populaire machines.

 

JÖRG specialist in plaatbewerking.

JÖRG Machines BV

Edisonring 10, 6669 NB Dodewaard

tel 0488-482087

www.jorg.com, info@jorg.com

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!