• U bevindt zich hier:
  • Home»
  • Nieuws»
  • Metaal»
  • Opleidingen voor de industrie in trek

Opleidingen voor de industrie in trek

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 29-08-2013

Bericht

De economie lijkt aan te trekken en vooral uit de industrie komen positieve geluiden. STODT in Hengelo kan die berichten uit de eerste hand bevestigen, waar het gaat om BBL-opleidingen. Deze zomer werden liefst 51 diploma’s uitgereikt aan leerlingen en vanaf 3 september gaan de BBL-opleidingen weer van start. De belangstelling is groot en met name de opleiding voor Moderne productietechnologie blijkt zeer in trek.

STODT biedt BBL-opleidingen (Beroepsbegeleidende Leerweg) aan op de hoogste BBL-niveaus, 3 en 4, voor vakgebieden als verspaning, plaatbewerking, mechatronica en kunststoffen. De opleidingen verbinden theorie en praktijk en kunnen op veel waardering rekenen, getuige een cursist: “Doordat er veel tijd besteed wordt aan de praktijk, is mijn vakmanschap met sprongen vooruit gegaan.” Ook werkgevers zijn positief: “Mijn werknemer groeit, net als zijn zekerheid in het vak; elke week komt hij weer plezierig terug en iedere les heeft hij geleerd.”

In juli werden in totaal 51 diploma’s uitgereikt aan cursisten die opleidingen zoals Sprint BBL 3 Allround Verspaner CNC en BBL 4 Allround machinebouwer Mechatronica succesvol hebben afgerond.

Moderne productietechnologie
Een gewilde opleiding is BBL 4 Moderne productietechnologie. Steeds meer bedrijven gaan moderne productietechnieken inzetten op basis van lean en 24/7 automatisering rondom bewerkingscentra, om zo te kunnen voldoen aan de toenemende eisen van de markt. Daarvoor moeten ze niet alleen investeren in productiemiddelen maar ook in de kennis van hun medewerkers. STODT heeft deze opleiding ontwikkeld vanuit het perspectief van de marktontwikkelingen en de klantvragen.

Aanbod uitgebreid
Inmiddels staat het nieuwe cursusseizoen voor de deur en gaan vanaf 3 september de opleidingen weer van start. STODT heeft het aanbod uitgebreid en verzorgt nu ook opleidingen voor de kunststofindustrie, te weten BBL 3 Allround constructie metaal/kunststoffen en BBL 4 Moderne kunststoftechnologie.

Voorlichting
Elke eerste donderdag van de maand organiseert STODT in Hengelo ’s middags een voorlichtingsbijeenkomst voor bedrijven en kandidaten over de opleidingsmogelijkheden. Aanmelden kan via www.stodt.nl ofinfo(at)stodt.nl.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!