Opvallend veel robots op MetaalExpo

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 07-03-2013

Bericht

Deze week nog tot en met morgen donderdag 7 maart: de MetaalExpo 2013 in Den Bosch. Een nieuwe metaalvakbeurs in Den Bosch waar kennisoverdracht en netwerken centraal staan. Opvallend veel robotleveranciers tonen in de Brabanthallen automatiseringsoplossingen.

De MetaalExpo kan natuurlijk niet los worden gezien van andere Nederlandse beurzen in de metaalindustrie. In de even jaren is dat de Techni-Show die eigenlijk gezien kan worden als de grote broer van de MetaalExpo. Achter beide beurzen schuilen dan ook dezelfde organisatoren: VNU Exhibitions Europe en de brancheverenigingen Federatie Prochuctie Technologie (FPT) en de Vimag.

Alternatief

Maar de MetaalExpo is ook onlosmakelijk verbonden met andere, kleinere en vaak regionale metaalbeurzen als de Metavaks, waar VNU nu een alternatief voor biedt. Door de combinatie met het Nationaal Metaal Congres heeft de MetaalExpo echter een landelijke allure. De combinatie maakt tegelijkertijd duidelijk wat de organisatoren bij de start voor ogen stond: een evenement opzetten waar kennisoverdracht centraal staat.

Mooie beurs

Op de eerste beursdag werd het in elk geval duidelijk dat de organisatoren erin geslaagd zijn om een mooie beurs neer te zetten. Aantrekkelijk opgebouwd, goed verlichte hal en alle kans om te netwerken. Het is wel zichtbaar dat de exposanten verschillend denken over het meenemen van machines naar de MetaalExpo: stands met relatief veel machines worden afgewisseld met stands zonder machines. Opvallend is het grote aantal robotleveranciers dat automatiseringsoplossingen toont, zie ook de foto's bij dit bericht.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!