Yaskawa showt nieuw model lasrobot

Kenmerken

  • Plaatsingsdatum 04-03-2013

Bericht

Yaskawa-Motoman demonstreert op de MetaalExpo in Den Bosch een nieuw model lasrobot, de MA1550. Inmiddels bestaat de brede reeks ‘blauwe’ lasrobots uit zes modellen met intern slangenpakket en drie modellen met ‘conventioneel’ extern slangenpakket.

De MA1550 heeft een werkbereik van 1.550 mm en komt daarmee tussen de MA1400 en MA1900 modellen, gecombineerd met hoge as- en bewegingssnelheden. De MA1550 kan worden geleverd in combinatie met volledig geïntegreerde besturing voor onder andere Fronius, Lincoln, Miller en EWM lasapparatuur.

In samenwerking met systeempartner BUKO zal op de MetaalExpo ook een compleet automatische oplossing worden gedemonstreerd voor het lasergraveren van producten. Deze opstelling zal gebruik maken van de nieuwe MH5 ‘slim line’ handlingsrobot, gecombineerd met de nieuwe compacte FS100 robotbesturing.

Automatiseringsspecialist BMO is van de partij met een flexibele en gebruiksvriendelijke beladingscel voor CNC machines. Deze cel maakt gebruikt van een HP20F robot, eveneens voorzien van de compacte FS100 robotbesturing.

Yaskawa, hal 7, stand C100.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van
MachineNet.

MachineNet.nl - Dé marktplaats voor machines & werktuigen!